Szentendre-Visegrád-Esztergom-Sétahajózás a Dunakanyarban

2020.07.25

Kirándulás a Duna kanyarban

Szentendre- Visegrád-Esztergom

2020.július 25

A folyó és a hegyek festői randevúja, a Visegrádi-hegység és a Börzsöny hegyei közé szorított Duna kanyarulata Magyarország egyik legszebb pontja. A természeti szépségek, történelmi emlékek, a művészeti látnivalók rengeteg izgalmas, érdekes kirándulást ígérnek.

Indulás a reggeli órákban Nagykanizsáról a Református Templom parkolójából.

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés a hangulatos barokk városkába, Szentendrére. Közös sétánk alatt ismerkedünk a város nevezetességeivel. Főtéren barokk stílusban épült szerb kereskedőházak, ortodox templom, Kovács Margit múzeum, Római Katolikus templom. Szabadprogram keretében lehetőség lesz a Duna parton egy kávészünetre.

Továbbindulunk Magyarország egyik legszebb fekvésű és legrégibb városába, Visegrádra. Megtekintjük a kettős várrendszerű Fellegvárat, melyet 1250-1260 körül IV. Béla és felesége építtetett (Mátyás Király Múzeum, Salamon torony, Királyi palota, Szent korona másolata, vörös márvány baldachinos oroszlános kút). Ebédlehetőség a szabadidőben lesz.

Következő megállónk Esztergom, Magyarország egykori fővárosa, mely a keresztény államalapításunk bölcsője. Bazilikalátogatás, királyi, majd érseki palota, a világhírű Fő székesegyházi kincstár, altemplom kriptája – itt temették el Vitéz Jánost, Bakócz Tamást és a mártír Mindszenty József bíborost. A királyi városban a Bazilika és a Fő székesegyházi Kincstár megtekintése.( A részvételi díj a belépőt tartalmazza!) Az Esztergomi Bazilika nemcsak Magyarország legnagyobb temploma, hanem a harmadik legnagyobb templom Európában a római Szent Péter-bazilika és a londoni Szent Pál-katedrális után. A Fő székesegyházi Kincstár Magyarország leggazdagabb egyházi kincstára, ötvös- és textilgyűjteménye pedig világviszonylatban is kiemelkedő. Visegrád kikötőjéből délutáni órákban elindulva a gyönyörű Dunakanyaron keresztül fogjuk elérni Budapestet ( 2 órát töltünk a hajón), ahol az autóbuszunk már várni fog minket. Folyamatos utazás után esti órákban fogunk Nagykanizsára érkezni.

Kirándulás ára:

Felnőtteknek 14.900 Ft , 6-18 év között, valamint nyugdíjasoknak 13.500 Ft. , mely tartalmazza az útiköltséget, idegenvezetést, hajójegyet, belépőket

Étkezési lehetőség Visegrádon szabadidőben a Palotaház étteremben 3150,- Ft/ fő korlátlan fogyasztás (levesek, főételek, desszertek, saláták). Jelentkezéskor kérjük jelezni!

Érdkelődés és jelentkezés:

info@victorytravel.hu

www.victorytravel.hu

+36306449497

lejárt
14 900 Ft
Az alapár NEM tartalmazza:

Étkezést

Az alapár tartalmazza:

útiköltséget, idegenvezetést, hajójegyet, belépőket

Érdeklődés