Liechtensteinklamm és Grill Party Forstauban

2020.08.08

A Liechtenstein szurdok egyike az Alpok legmélyebb és leghosszabb szurdokvölgyeinek. Salzburg tartomány szívében található, és nemcsak a legszűkebb, hanem a legszebb is. Lenyűgöző! Sebes folyású, dübörgő patak, vízesések, hatalmas sziklák, szűk átjárók, alagutak, és a végén egy hatalmas vízesés – ez mind a Liechtensteinklamm. Igazi klasszikus!

Kora reggel indulás Nagykanizsáról a Református templom parkolójából. Nyugat felől a Großglocknert és Zell am See-t magunk mögött hagyva érjük el a Tauernek lábánál fekvő Sankt Johann im Pongau települést. A város közelében található az osztrák Alpok egyik könnyen bejárható, látványos szurdoka, melyet a jótékony adakozóra emlékezve Liechtensteinnek neveztek el. A jégkorszak idejéből visszamaradt gleccservölgyeket a lezúduló források alakították, a dübörgő-morajló Großarl folyó évezredek alatt vájta egyre mélyebbre völgyét, létrehozva ezzel a legmélyebb és leghosszabb szorost az Alpokban , majdnem 300 méter mély és 4 kilométer hosszú. Néhol annyira összeszűkül, hogy az ég, csak vékony csíkként látszik. Rendkívüli érdekessége, hogy nyáron, a déli órákban a napsugarak be tudnak hatolni a szurdok mélyére, és a sziklákról lehulló vízpára-fátylat megvilágítva szivárványhidakat varázsolnak a tomboló patak fölé. Körülbelül 2 órát töltünk el a szurdokban. Zárt cipő ajánlott!

Kellemes túrázásunk után Steiermark és Salzburg tartomány határán fekvő kis faluba Forstauba indulunk, ahol az Alpok vonulatai között egy fergeteges szabadtéri Grill Partyn veszünk részt és engedjük ki a fáradt gőzt. Grill party keretében előételt, salátabüfét, grillezett húsokat, kolbászokat és zöldségeket kínálunk korlátlan mennyiségben.

Fiatal utasainkra is gondoltunk, hisz állatsimogató, játszótér és trambulin áll rendelkezésünkre. Jól lakottan, egy kellemes nap után indulunk haza. Érkezés Nagykanizsára a késő esti órákban.

A kirándulás ára: 13.900 Ft, ami tartalmazza az

– útiköltséget

– magyar csoportkísérés díját

helyszínen fizetendő

felnőtteknek 35 Euró , 6-18 év között 32,-€ mely a belépőt és korlátlan fogyasztást a grill

Az ár nem tartalmazza:

Bbp biztosítást, mely 550 Ft/ fő/ nap, valamint az italfogyasztást a Grill partyn.

A kirándulás 35 fő esetén indul !!! 

lejárt
13 900 Ft
Helyszínen fizetendő:

felnőtteknek 35 Euró , 6-18 év között 32,-€ mely a belépőt és korlátlan fogyasztást a grill

Az alapár NEM tartalmazza:

Bbp biztosítást, mely 550 Ft/ fő/ nap, valamint az italfogyasztást a Grill partyn.

Az alapár tartalmazza:

Útiköltséget, magyar nyelvű csoportkísérést

Érdeklődés