Advent Triesztben

2019.12.07

Csillogó fények, mennyei illatok – Kóstolj bele Trieszt karácsonyi hangulatába!

Kora reggeli indulás majd folyamatos utazás rövid pihenővel Szlovénián keresztül Olaszországba. Kirándulásunkat a Trieszt felett található Tiare bevásárló központban kezdjük, ahol mint a hatalmas élelmiszerbolt – IPERCOOP – mint a kisebb butikok megtalálhatók. Ezt követően rövid utazás után érkezünk az Adriai tenger partján fekvő Triesztbe, ahol helyi magyar nyelvű idegenvezető vár minket és mutatja be a várost.

Az Adriai-tenger partján fekvő Trieszt nem összehasonlítható más olasz településekkel, és szűk utcáit járva úgy fogod érezni magad, hogy közelebb vagy Bécshez, mint Velencéhez. A hasonlóság nem véletlen, hiszen a szlovén határhoz közeli település az egykori Osztrák–Magyar Monarchia egyik legforgalmasabb kikötővárosa volt. Az advent kétségtelenül varázslatos időszak a látogatásra, hiszen mint minden város a Friuli-Venezia Giulia régióban, Trieszt is hangulatos karácsonyi vásárokkal büszkélkedhet. Az egyik leghíresebb a San Antonio téren található, és különösen érdekes, mert nem csak más olasz régiókból érkeznek ide árusok, hanem Észak- és Kelet-Európából is. Idén közel száz hagyományos faház alkotja majd a tradicionális adventi vásárt, a téren egy csodálatos betlehemet és egy több mint 25 méter magas karácsonyfát is állítanak a látogatók és a helyiek örömére. A testmozgásra vágyókat egy extra méretű jégpálya is várja majd a Piazza della Borsán, ám az üzletek is gondoskodnak arról, hogy díszes látvánnyal lepjék meg a járókelőket.

A karácsonyi készülődés a sétálóutca forgatagában és a karácsonyi udvar sátraiban is az olaszok mediterrán életörömét és ünnepvárását idézi. Délután elvegyülünk a tengerbe torkolló Canal Grande mentén az adventi forgatagban, ahol kedvünkre vásárolhatunk, pizzázhatunk is. Az olasz ízekkel és hangulatokkal eltelve térünk haza a késő esti órákban adventi barangolásunkról.

Csoport minimum 35 főtől indul.

lejárt
11 900 Ft
Az alapár NEM tartalmazza:

BBP biztosítást

Az alapár tartalmazza:

utazás költségeit, helyi magyar nyelvű idegenvezetést

Érdeklődés